FAQ werkzoekenden

Hieronder beantwoorden wij enkele veelgestelde vragen die kandidaten ons stellen in ons “FAQ werkzoekenden”. Heeft u liever persoonlijk contact ? Bel:0627272593 of mail ons!

Hoe schrijf ik me in?

Vul het sollicitatieformulier in en voeg een cv bij. Als u nog geen cv heeft opgesteld vermeldt dit dan in het opmerkingsveld! Wij nemen binnen 2 werkdagen contact op over de mogelijkheden. Inschrijven en u laten bemiddelen voor arbeid is gratis.

Bij wie kom ik in dienst als ik via IVLpersoneel solliciteer?

Als er een passende vacature is komt direct in dienst bij een werkgever. Wij bemiddelen uitsluitend personeel en doen geen uitzendwerk. Wij willen onze kandidaten graag wat meer vastigheid meegeven. Een goede reden om  via ons te solliciteren want de meeste contracten die wij bemiddelen zijn voor een jaar of langer.

Waarom kan ik niet gelijk solliciteren bij een werkgever?

Wij zoeken namens een opdrachtgever naar kandidaten. Wij zijn dagelijks bezig met het vinden van goed personeel en kunnen die contact brengen met de juiste bedrijven. Voor bedrijven is het vaak niet de dagelijkse gang van zaken en besteden dit stukje van hun werk graag uit.

Ik wil graag in de logistiek werken maar ik heb geen van de diploma’s die in vacatures staan wat moet ik doen?

Voor veel van de vacatures die wij hebben is een diploma vereist. Zonder rijbewijs C kan je bijvoorbeeld geen vrachtwagenchauffeur worden.  Je kan altijd een opleiding gaan volgen tot vrachtwagenchauffeur. Verder hebben we ook vaker vacatures waar geen wettelijke diploma’s voor zijn. Daar kan iedereen altijd op solliciteren. Wel moet blijken dat u de zwaarte van een functie als bijvoorbeeld planner aankan en moet u passen in het profiel van de opdrachtgever.

Ik woon in het buitenland is het zinvol om te solliciteren?

Nee, doorgaans niet. De vacatures die wij hebben dienen op korte termijn te worden ingevuld.  In dat tijdsbestek is het lastig om huisvesting en andere zaken te regelen. Daarnaast moet u ook al over de juiste papieren beschikken om in Nederland te mogen werken.

Hoe word ik vrachtwagenchauffeur?

Er is een tekort aan vrachtwagenchauffeurs in Nederland. De overheid heeft het beroep gekenmerkt als een “kansenberoep”. De overheid financiert een deel van de opleiding aan particuliere werkzoekenden.  Wij hebben ook een uitgebreid blog over hoe je dit het beste kan aanpakken omscholen tot vrachtwagenchauffeur.  Zie  voor de financiering ook de volgende link van het UWV: scholingsvoucher

Na het behalen van een dergelijk diploma bemiddelen wij  u graag naar een nieuwe baan! Wel is het heel belangrijk dat u echt vrachtwagenchauffeur wilt worden en zich echt gemotiveerd voelt en ook gepassioneerd bent om een leven als vrachtwagenchauffeur aan te gaan.

Mijn code 95 is niet meer geldig en ik wil of kan dat niet zelf betalen wat moet ik nu doen?

Neem contact op met IVLpersoneel!  veel van onze opdrachtgevers vinden dit geen probleem en regelen dit voor u aan het werk gaat.

FAQ werkzoekenden vrachtwagenchauffeur